Simufact Welding

Hegesztési folyamatok szimulációja

Kategória:

A Simufact Welding különböző hegesztési eljárások termo-mechanikai szimulációjára fejlesztett, végeselem alapú szoftver. Vizsgálható ívhegesztés, lézer- és elektronsugaras hegesztés, ellenállás-hegesztés, keményforrasztás, illetve hőkezelés/hűtés. Fejlesztésére az igény a gyártóipar, elsősorban az autóipar részéről mutatkozott, ennek megfelelően a szimuláció beállítása a valóságban is szereplő hegesztési paraméterek megadásán keresztül történik. Kezelése egyszerű és hegesztésben jártas szakemberek minimális tanulási szakaszt követően alkalmazni tudják a hegesztési folyamat tervezéséhez, átalakításához. A szoftver MSC Marc megoldót alkalmaz, a szimulációból megismerhetők a munkadarabban hegesztés során, illetve a hegesztést követően fellépő deformációk, feszültségek, hőmérsékleti viszonyok.

Hegesztés szimuláció tipikus felhasználásai

A hegesztés rendkívül széles körben használt technológia, a járműipartól kezdve az energiaszektoron át az építészetig szinte mindenhol alkalmazzák, ahol fémszerkezetek szerepet kapnak.
A leghasznosabb információ amit a szimuláció szolgáltat részünkre általában a hőhatás okozta deformációk. A részletes anyagmodelleknek köszönhetően lokális anyagszerkezeti változásokat is vizsgálhatunk.
A hegesztés szimuláció rugalmas munkaeszköz, összeállítás tervezésben vagy a hegesztési stratégia tervezésében is segítségünkre lehet. Mindkét fázisban elősegíti a termék teljes tervezési folyamatát ezáltal időt tudunk megtakarítani segítségével.

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/simulex/simulex.hu/www:/web/temp/simulex.hu/www:/usr/share/php::) in /web/simulex/simulex.hu/www/wp-includes/functions.php on line 2119