MSC Fatigue

Végeselem alapú élettartam-vizsgálat

Kategória:
MSC Fatigue az egyetlen olyan végeselem alapú élettartam és tönkremenetel meghatározására szolgáló megoldó, mely széles spektrumát nyújtja törésmechanikai és kifáradási számításoknak statikus és dinamikus problémáknál, frekvencia- és idősíkon egyaránt.

MSC Fatigue segítségével gyorsan és pontosan határozhatjuk meg egy termék élettartamát különböző időfüggő vagy frekvenciafüggő terhelési estek kombinációja mellett. Az MSC Fatigue nagy előnye, hogy jelentősen csökkenthető a költséges fizikai prototípusok építése és tesztelése, így a termék gyorsabban és költséghatékonyabban kerülhet a piacra.

Az élettartam-becslés során ugyanazt az eredményeket használja a rendszer, mint amit a szilárdsági analízis során megkaptunk. Egy felhasználóbarát környezeten belül végezhető el a szilárdságtani, dinamikai és az élettartam vizsgálat.

Nastran Embedded Fatigue (NEF)

A korábbiaktól eltérően az NEF megoldásnak köszönhetően a kifáradás analízis többé nem posztprocesszálási feladat, hanem számítása könnyedén implementálható a megoldóba, így a felhasználónak a szimuláció lefutását követően azonnal rendelkezésére állnak az élettartam becslésére vonatkozó eredmények.