Adams

Multidiszciplináris többtestdinamikai rendszer

Kategória:
Az Adams program fejlesztését még a hatvanas évek végén kezdték meg azzal a céllal, hogy egy, a koncentrált paraméterű mechanikai rendszerek tranziens viselkedését leíró nemlineáris differenciálegyenletek numerikus megoldását automatikusan végző rendszerhez jussanak.

Az Adams nem végeselem szoftver, a vizsgálandó mechanizmusok alkatrészeit tehetetlenségi és geometriai jellemzőikkel helyettesítjük, közöttük pedig alapértelmezésben ideális kényszerek teremtenek kapcsolatot. Az Adams rendkívül elterjedt rendszer, melynek számos modulja különféle speciális modellezési igények kielégítésére teszi alkalmassá.

A legújabb generációs Adams az MSC multidisciplináris platformjára épül.
Az Adams mechanikai-, pneumatikus-, hidraulikus- és elektronikai komponenseket, valamint irányítórendszer technológiákat integrál, lehetővé téve olyan virtuális prototípusok építését és tesztelését, amelyek pontos magyarázattal szolgálnak az ezen részrendszerek közötti kölcsönhatásokra.

Adams Mechatronics

Az Adams Mechatronics egy beépülő modul, amely segítségével könnyen hozzárendelhetünk irányítástechnikai rendszereket mechanikai modellünkhöz. Akár teljes gépjármű modellek elláthatók ilyen szabályozástechnikai elemekkel, és a két modell együttes viselkedése vizsgálható.

Adams Flex

Ez a plugin lehetővé teszi rugalmas testek beépítését a modellbe, ami sok esetben nélkülözhetetlen egy kielégítő pontosságú dinamikai szimulációhoz. A legtöbb nagyobb végeselemes szoftvercsomagot támogatja, egyszerű importálást követően hozzáadható a végeselemes modell a többtest dinamikai modellhez.

Adams Durability

Az Adams Durability segítségével alkatrészek tartósságát vizsgálhatjuk Adams modellen belül. A modul kiegészíthető az MSC Fatigue szoftverrel, így a kifáradásra való hajlam is vizsgálható lesz.

Adams Vibration

A plugin rázópados járműtechnikai mérések virtuális összeállítását és szimulációját hivatott segíteni. Használatával megállapíthatók egy adott mechanikai rendszer NVH (Noise, Vibration, Harshness) értékei, és jelentősen megkönnyíti az optimumkeresés folyamatát.

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/simulex/simulex.hu/www:/web/temp/simulex.hu/www:/usr/share/php::) in /web/simulex/simulex.hu/www/wp-includes/functions.php on line 2119