scSTREAM

Építészeti megoldások és elektromos áramkörök hő- és áramlástani szimulációjára specializált eszköz

Kategória:
Az scSTREAM elsősorban építészeti megoldások és elektromos áramkörök hő- és áramlástani szimulációjára specializált eszköz. Strukturált, köbös elemháló alkalmazása lehetővé teszi a gyors és rendkívül egyszerű hálógenerálást nagy méretű összeállítások esetén is, lehetőség nyílik például különböző szélviszonyok épületegyüttesekre gyakorolt hatásának, vagy összetett alaprajzzal rendelkező irodahelyiségek szellőzésének vizsgálatára. Mozgó objektumok beépítésével még pontosabbá tehetjük modellünket, legyen szó akár gépjármű forgalom, vagy az elektromos egységet magán hordozó berendezés modellezéséről. Hőtani vizsgálat esetén nem csak az adott alkatrész hőleadását, hanem fázisátalakulást (párolgás, kondenzáció, stb.) illetve többfázisú áramlást is vizsgálhatunk, így átfogó képet kaphatunk egy rendszer teljes hő- és áramlástani viszonyairól, figyelemmel kísérhetjük a hűtőközeg viselkedését is.

Felhasználóbarát munkamenet

A szimuláció beállítása lépésről lépésre vezetett, párbeszédpanelekkel segített felületen keresztül történik.

Hálózáshoz közvetlenül felhasználható geometria

Az elemháló szerkezetének köszönhetően – ellentétben a hagyományos hálóstruktúrákkal – a legtöbb esetben nincs szükség a geometria átalakítására, egyszerűsítésére a hálógenerálást megelőzően.

Robusztus és rendkívül gyors hálógenerálás

Strukturált, kizárólag köbös elemekből álló háló építése nagyon gyorsan történik, és általában véve előnyös olyan esetekben, amikor a kisebb geometriai részletek nem befolyásolják a szimulációs eredményeket számottevően.

Alacsony számítási idő

Köszönhetően az egyszerű szerkezetű hálónak a számítás is leegyszerűsödik csökkentve ezzel a számításhoz szükséges időt a hagyományos hálóstruktúrákhoz képest.

Mozgó elemháló

A mozgó részek elemhálóját a szoftver külön kezeli az álló részekétől, emiatt a mozgó elemek figyelembe vétele kevésbé számításigényes.

Építészeti és elektrotechnikai funkciók

Az scSTREAM kompatibilis az Autodesk Revit® illetve Graphisoft ArchiCad® építészeti szoftverekkel, a szoftverek alkatrészfája közvetlenül használható áramlástani szimulációk beállításához, továbbá közvetlenül képes olvasni IFC formátumú fájlokat.

HeatDesigner

Kifejezetten áramkörök, áramköri elemek hőtani vizsgálatára fejlesztett, scSTREAM alapú szoftver. Modellezési eszközök széles palettája áll rendelkezésre, amelyekkel nyomtatott áramkörök részletes összeállítása, nyák elemek személyre szabása, a rendszer valósághű elrendezése valósítható meg. Az scSTREAM HeatDesigner a hőközlés összes formáját kezeli (hővezetés, hőátadás, hősugárzás), és a hűtés hatékonyságától az elemek fénykibocsátásáig eredmények hosszú sorából választhatók ki, mire van szükség az adott feladat megoldásához.

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/simulex/simulex.hu/www:/web/temp/simulex.hu/www:/usr/share/php::) in /web/simulex/simulex.hu/www/wp-includes/functions.php on line 2119