Simufact Forming

Képlékenyalakítási folyamatok szimulációja

Kategória:

A Simufact Forming hagyományos képlékenyalakítási eljárások tanulmányozását, mélyebb megismerését, és optimalizálását hivatott támogatni. Az összes elterjedt technológia modellezhető segítségével: folyatás, lemezalakítás, hengerlés, süllyesztékes és szabadalakító kovácsolás, gyűrűhengerlés, illetve ide sorolandó a szegecselési folyamat vizsgálatára specializált modul. Alakítási folyamatokon kívül dörzshegesztés és hőkezelés szimulációja is elvégezhető, köszönhetően a szoftver kiterjedt hőtani modelleket tartalmazó anyag-adatbázisának. Intuitív, könnyen tanulható kezelőfelülete mind mérnökök, mind technológus szakemberek számára elérhetővé teszi a szoftver minden erőforrását, és egy gyakorlatorientált, ipari használatra tervezett munkaeszközt ad a kezükbe.

Modellezhető folyamatok

– megmunkáló gépek kinematikája
– szerszámerők
– nemlineáris anyagmodellek
– kontakt és súrlódás
– gyűrődés
– az alkakítási folyamat teljeskörű termodinamikája

Folyamatláncok

A Simufact egyszerű használhatóságának egyik alapköve az egyes folyamatok egymásutániságának modellezhetősége. Egy teljes megmunkálási folyamatlánc a kiinduló munkadarabtól a végső hőkezelésig nyomon követhető, egy Simufact projekten belül.

Két megoldó alkalmazása

Attól függően, hogy nagy képlékeny alakváltozással járó folyamatot szimulálunk-e (pl. süllyesztékes kovácsolás), lehetőségünk van két különböző megoldási metódus közül választani. Intenzív anyagfolyás esetén érdemes a véges térfogat elven működő Dytran alapú megoldót alkalmazni, kisebb deformációkra pedig a Marc alapú végeselemeset.

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/simulex/simulex.hu/www:/web/temp/simulex.hu/www:/usr/share/php::) in /web/simulex/simulex.hu/www/wp-includes/functions.php on line 2119