Dytran

Explicit dinamikai és folyadék-szilárd kölcsönhatás megoldó

Kategória:
A Dytran az MSC explicit megoldója, mely erősen nemlineáris, rendkívül gyorsan végbemenő, illetve finom időbeli diszkretizációt igénylő tranziens dinamikai és áramlástani feladatok megoldására használható. A Dytran legfontosabb alkalmazási területei a járművek ütközésének vizsgálata a kapcsolt, aeroelasztikus jelenségek analízise és a különféle égési-explóziós folyamatok, valamint lemezek képlékenyalakításának szimulációja.

A rendszer rugalmas, felhasználói szubrutinokkal módosítható, fejleszthető. Fontos sajátosság továbbá, hogy sok anyagmodell alkalmazható Euleri és Lagrange felírással, azaz bizonyos esetben szilárd anyagokat is folyadékokhoz hasonlóan modellezhetünk, ami a nemlineáris, töréssel, hasadással, rendkívül nagy alakváltozással járó folyamatok szimulációja esetén hasznos. Ugyancsak fontos lehetőség, hogy az Euleri szimulációk esetén többfázisú közegeket is vizsgálhatunk, ezzel lehetőség nyílik például folyadékok keveredésének modellezésére.

Széleskörű FSI lehetőségek

Az FSI (Fluid Structure Interaction) események modellezése komoly kihívás, a Dytran egyik erőssége az ilyen jellegű szimulációk kezelése. FSI révén betekintést nyerhetünk folyadékkal töltött tartályok, edények viselkedésébe dinamikus események során, vagy vizsgálhatjuk autóabroncs megcsúszását vizes felületen.

Tranziens vizsgálatok

A robusztus explicit megoldó, nemlinearitások modellezése, és a kiváló hatékonysággal működő kontaktok kezelése ideálissá teszi a szoftvert gyorsan lejátszódó, robbanásszerű események valósághű szimulációjára.

Gyors számítás

A fejlett numerikus apparátusnak köszönhetően a Dytran mind az asztali PC-k, mind a nagyteljesítményű szuperszámítógépek kapacitását képes kiaknázni, így a felhasználó mindig az elérhető legrövidebb számítási idő mellett dolgozhat a szoftverrel.

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/simulex/simulex.hu/www:/web/temp/simulex.hu/www:/usr/share/php::) in /web/simulex/simulex.hu/www/wp-includes/functions.php on line 2119