scTETRA

A japán Cradle cég legnagyobb múltra visszatekintő, általános célú robusztus áramlástechnikai szimulációs rendszere.

Kategória:

Az scTETRA a Cradle cég legnagyobb múltra visszatekintő, általános célú áramlástechnikai szimulációs rendszere. Megoldások rendkívül széles palettáját vehetjük igénybe, néhány példa a teljesség igénye nélkül: mozgó elemek vizsgálata, ventilátorok és szivattyúk különböző szintű modellezése, nyílt felszínű áramlás, fázisátalakulás, kémiai reakciók az áramlási térben. Kiterjedt és összetett geometriájú terek hálózását is könnyen és gyorsan megoldhatjuk az scTETRA hatékony hálózó algoritmusának köszönhetően, a háló optimalizálását manuálisan és beépített, automatizált funkció segítségével is megoldhatjuk. A hő- és áramlástani vizsgálat eredményét felhasználva lineáris szilárdsági analízist is végezhetünk az scTETRA-n belül, így rögtön képet alkothatunk milyen befolyással lesznek a berendezés szerkezetére a kialakult hőmérsékleti és nyomásviszonyok. A szoftvert elsősorban gépészeti gyakorlatban előforduló problémák megoldására fejlesztették, pl. áramlástechnikai gépek, csőrendszerek, közlekedési eszközök aero- és hidrodinamikája.

Felhasználóbarát munkamenet

A szimuláció beállítása lépésről lépésre vezetett, párbeszédpanelekkel segített felületen keresztül történik.

Adaptív hálófinomítás

A geometria és az áramlási mező alapján automatizált hálófinomítás indítható, a háló sűrítése iteratív módon történik bonyolultabb geometriájú helyeknél, illetve nagy sebességek és nyomásgradiensek környezetében.

Overset mesh

Mozgó elemek esetén definiálható a mozgó résszel együtt közlekedő elemháló rész, amely megkönnyíti és pontosabbá teszi az áramlási térben helyet változtató elemek kezelését.

Wrapping

Lehetőség van a geometria egyszerűsítésére olyan részek eltüntetésével, amelyek nem játszanak szerepet az áramlás kialakulásában, csak a számítást hosszabbítanák. A funkció használható arra is, hogy kiszűrjünk apró részleteket, amik meggátolják a szoftvert egy zárt térrész felismerésében.

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/simulex/simulex.hu/www:/web/temp/simulex.hu/www:/usr/share/php::) in /web/simulex/simulex.hu/www/wp-includes/functions.php on line 2119