Patran

Komplett CAE környezet, végeselem elő- és utófeldolgozó

Kategória:

A Patran a világon legszélesebb körben használt végeselemes szimulációs pre- és posztprocesszor platform. Számos iparilag elismert megoldóhoz használható, ilyen a Nastran, Marc, Abaqus, LS-DYNA, ANSYS, és Pam-Crash.

Gazdag eszköztára lehetővé teszi, hogy a legváltozatosabb feladatok esetén is rendelkezésre álljon a megfelelő eszköz, legyen szó lineáris, nemlineáris, dinamikus, vagy termikus analízisről. A geometriák optimalizálástól kezdve a hálógenerálásig a Patran tartalmazza az elemeket amire szükség lehet modellépítés során.

Geometria kezelés

A legtöbb iparilag elterjedt CAD rendszer formátumát kezelni tudja. Minden tulajdonság, peremfeltétel geometriákhoz is rendelhető, ami gyors munkavégzést tesz lehetővé.

Posztprocesszálás

Sokféle eredmény elemzési lehetőséggel rendelkezik a szoftver, különféle grafikai megjelenítések, grafikonok, animációk segítik munkánkat.

Patran command language (PCL)

A PCL a Patran legtöbb funkcióját vezérlő parancsok programnyelve, a PCL elsajátításával és alkalmazásával igény szerint automatizálható egy gyakran elvégzendő folyamat, egy-egy lépés. A felhasználói scriptek beépíthetők a Patran kezelőfelületére is kapcsolókként, gombokként, vagy menübejegyzésekként, így létrehozhatjuk egyéni eszköztárainkat.

A FEA egy olyan teljesértékű végeselem rendszer, amely igen kedvező feltételek mellett teszi lehetővé, hogy kis és közepes vállalatok csaknem korlátozás nélkül használják az MSC Nastran és Patran nyújtotta lehetőségeket. A teljes MSC Nastran és Patran szoftverekhez szokott felhasználók kétféle eltérést tapasztalhatnak: egyrészt az analíziseket csak a Patran-on belül lehet indítani (parancssorból nem), másrészt bizonyos speciális modulok (pl. implicit nemlineáris SOL600, explicit nemlineáris SOL700) nem választhatóak.

Az AFEA egy teljes, kisebb cégek részére ajánlott nemlineáris végeselem rendszer, amely a Patrant, mint modellezési felületet és a Marc megoldót tartalmazza. A rendszer némileg csökkentet konfigurációban használható, ugyanis a Patran csak a Marc preferenciát tartalmazza, a megoldó pedig nem futtatható parancssorból. Az AFEA elsősorban azoknak a felhasználóknak készült, akik főleg igényes implicit nemlineáris feladatok megoldása iránt érdeklődnek, és nincs szükségük más típusú megoldóra.

A TFEA csomag egyesíti a Sinda hőtani analízis rendszer robosztusságát és rugalmasságát a Patran CAE környezet nyújtotta lehetőségekkel, egy teljesen integrált, költséghatékony rendszert kínálva a hőtani szimulációkkal foglalkozó szakemberekkel.

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/simulex/simulex.hu/www:/web/temp/simulex.hu/www:/usr/share/php::) in /web/simulex/simulex.hu/www/wp-includes/functions.php on line 2119