MSC Nastran

Multidiszciplináris végeselem megoldó

Kategória:

Az MSC Nastran az MSC legfontosabb terméke, amely a világ első kereskedelmi célú végeselem szoftvere, a lineáris statika és dinamika területén ma is piacvezető. Az MSC Nastran kifinomult numerikus lehetőségeinek, letisztult végeselem technológiájának és rugalmas, bővíthető architektúrájának köszönhetően ideális nagyvállalati rendszer.

Az MSC Nastran legújabb generációs, multidiszciplináris változata lehetővé teszi az MSC más megoldóinak közös platformon történő alkalmazását. Ezzel szükségtelenné válik az egyes megoldók eredményeinek transzformációja, egyetlen modellen lehet például lineáris statikai, implicit nemlineáris, explicit nemlineáris és akusztikai vizsgálatot végezni, számottevően csökkentve a modellalkotáshoz szükséges időt.

Sokrétű felhasználás

A megoldó lineáris és nemlineáris analízis számítására egyaránt alkalmas. A felhasználhatóság skálája lefedi a legtöbb, mérnöki gyakorlatban előkerülő szilárdságtani és rezgéstani problémákat, pl. statikus feladatok, frekvencia analízis, kihajlás, hőtani problémák és ezek hatása a szilárdsági tulajdonságokra.

Optimumkeresés

Lehetőség van szerkezetek automatizált optimálására az MSC Nastran beépített algoritmusaival. A megfelelő elemzési eljárás kiválasztásával megkereshetjük a megfelelő geometriai kialakítást, vagy a legkedvezőbb borda, csavar, stb. eloszlást. A megoldáskeresés középpontjába helyezhető feszültség, tömeg, vagy akár kifáradásból fakadó tönkremenetel minimalizálása.

Nagy hatékonyságú számítás

A megoldó fel van szerelve eszközökkel, amelyek jelentősen javítják nagy modellek futási idejét. Támogatja több processzormag kihasználását, nVidia grafikus kártyák munkára fogását, és automatizáltan választható megoldási startégia az optimális futási idő érdekében.

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/simulex/simulex.hu/www:/web/temp/simulex.hu/www:/usr/share/php::) in /web/simulex/simulex.hu/www/wp-includes/functions.php on line 2119