Simufact Additive

Additív gyártási folyamatok szimulációja

Kategória:
A Simufact Additive a Simufact szoftvercsalád legfiatalabb tagja. Kifejezetten fém alapanyagú alkatrészek additív gyártásának szimulációjára alkalmazható. Használatával megismerhetők az alkatrészekben keletkező, elsősorban termikus eredetű deformációk és feszültségek, mind a gyártás, mind a hűlés során. Vizsgálható továbbá utólagos hőkezelés, illetve a támasz eltávolításának hatása, lehetőség van a munkadarab porozitásának számítására is. A termék elsőszámú célkitűzése, hogy a gyártási folyamat elsőre jó beállításokkal történjen és minimálisra csökkenthető legyen a selejtek száma.

Jellegzetes felhasználások

A fémporos additív gyártás fiatal ipar lévén rengeteg kihívást tartogat, intenzív innováció jellemzi, ezért elkerülhetetlen járatlan utak kitaposása. A szoftver ebben van leginkább a felhasználó segítségére. A legnagyobb anyagi kihívások a magas költségekben, és a relatíve lassú gyártási folyamatban rejlenek. Technológiai oldalról a különböző alapanyagtípusok, géptípusok, támasz struktúra és orientáció szokták a problémát jelenteni. A Simufact Additive segítségével összefoghatók ezek a problémakörök és virtuális környezetben, jelentősen rövidebb idő alatt és kisebb költséggel kísérletezhető ki az optimum.

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/simulex/simulex.hu/www:/web/temp/simulex.hu/www:/usr/share/php::) in /web/simulex/simulex.hu/www/wp-includes/functions.php on line 2119