A legfrissebb Digimat változat, amely mind a szoftver anyagmodellező, mind az additív gyártás szimulációjára specializált komponenseiben számos újítással és frissítéssel szolgál.

A legmarkánsabb változás a Digimat RP modul tekintetében történt:
– Az RP teljesen új kezelőfelülettel áll a felhasználók rendelkezésére, amely egy újragondolt workflow vonalát követve könnyebbé és gyorsan elsajátíthatóvá teszi a szoftver használatát mindenki számára.
– Kibővült a felhasználható fröccsöntés szimulációs eredmények sora, az új verzióval vizsgálható szálhosszúság eloszlás, összecsapási vonalak, térfogati szálsűrűség eloszlás, és maradó feszültségek hatása.

Az újítások sorából szintén kiemelkedik a Digimat additív gyártás vizsgálatát segítő készletének jelentős bővülése. A Digimat FE modul már képes a gyártás folyamán nélkülözhetetlen támaszokra jellemző különböző felépítésű rácsszerkezetek modellezésére, így a támaszszerkezet anyagjellemzőként vihető tovább a workflow további lépéseihez. Támasz tönkremenetelének modellezésével és kamrahőmérséklet modellezéssel bővült a Digimat AM modul. A Digimat RP számos újdonságainak egyike az additív gyártással készült alkatrészek szerkezeti analíziséhez tartozó workflow alkalmazása, amely során figyelembe vehetjük az additív gyártási paramétereket, alapanyagokat és egyéb, analízshez szükséges jellemzőket.
A 2018-as verzióval hivatalossá vált az e-Xstream és a Stratasys partnerviszonya, megtalálhatók a Stratasys alapanyagai és gépei a Digimat AM és RP megoldásokban.

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/simulex/simulex.hu/www:/web/temp/simulex.hu/www:/usr/share/php::) in /web/simulex/simulex.hu/www/wp-includes/functions.php on line 2119